GOTOWY?
KONKURS
Zaczynamy 28 kwietnia. Codziennie nowe wyzwanie!!! Wykonaj co najmniej 6 z 10 prostych zadań dotyczących grillowania. Podziel się swoimi przepisami, aktywnościami i znajomością technik grillowania. Musi być OGIEŃ!!!
10 ZADAŃ
Każde zadanie to coś nowego. Codziennie od 28.04.2022 do 8.05.2022 pojawi się nowe wyzwanie do wykonania. Każdy kto wykona co najmniej 6 z 10 zadań weźmie udział w konkursie z nagrodami!
WYGRYWAJ
Cudowne koszyki piknikowe, Personalizowane Fartuchy Grillowe i Siatki wielorazowego użytku Zero Waste na zakupy. Dołącz do zabawy i wypełniaj wyzwania nawet do 15.05.2022 r.
DO DZIEŁA!
28.04.2022
TWOJA
Lista Zakupów
Z pamięci, czy z kartki, a i tak kończy się na „co kupić?” Dla dobra wszystkich lepiej mieć listę przygotowaną, żeby niczego nie pominąć. Na naszej liście znajduje się: kiełbasa Śląska, Podwawelska, Kaszanka, warzywka i zimny trunek. My stawiamy na konkret.
ZADANIE: Pochwal się swoją listą zakupów! Napisz co nietypowego ląduje w Twoim koszyku? Czekamy z niecierpliwością na komentarze.
29.04.2022
KRÓLOWA JEST
TYLKO JEDNA!
ZADANIE: Dzisiaj musicie opowiedzieć się po jednej ze stron. To może być dla Was najtrudniejsze wyzwanie w Swojscy Meat Zone Challenge. W jednym narożniku kiełbasa Śląska, w drugim kiełbasa Podwawelska. Obie ważne w grillowym życiu, obie pyszne.
Która z nich jest Twoją “GRILLOWĄ KRÓLOWĄ”?
30.04.2022
TWÓJ SPRZĘT
DO GRILLOWANIA
Są na tym świecie sprzęty grillowe, jakie nie śniły się filozofom. To ten moment. Trzecie wyzwanie w ramach Swojscy Meat Zone Challenge!
ZADANIE: Pokażcie nam swojego grilla. I czy to będzie grillowy luksus, czy malutkie skromne, acz urocze palenisko – nie oceniamy. My kochamy wszystkie. Czas na Wasze zdjęcia w komentarzach.
01.05.2022
JAK MARYNOWAĆ
MIĘSO NA GRILLA?
Dzisiaj Swojscy marynują. My lubimy łączyć smaki. A jakie są wasze ulubione marynaty do mięsa na grilla? A może nie tylko mięso marynujecie? Tak wiele pytań… i czy tak wiele odpowiedzi?
ZADANIE: Podziel się swoim przepisem na marynatę.
02.05.2022
SPOSÓB NA PYSZNĄ
KASZANKĘ!
Na plaży i w ogródkach, w tzatzikach lub w cebulach. Dzięki kulturze grillowej zyskała drugą młodość. Jak już możecie się domyśleć – bohaterką dzisiejszego wyzwania jest kaszanka.
ZADANIE: Wrzućcie zdjęcie w komentarzach, jak przygotowaliście kaszankę z grilla i zgłoście się do walki o nagrody w Swojscy Meat Zone Challenge.
03.05.2022
COŚ
LEKKIEGO
Nie samym mięsem człowiek żyje i nie samo mięso grilluje. Dzisiaj postawmy na coś lekkiego. Wyzwanie numer 6 Swojscy Meat Zone Challenge tym razem nie musi dotyczyć Meat.
ZADANIE: Wrzuć coś lekkiego na ruszt i pochwal się swoim przepisem na warzywa z grilla. A może przygotuj jakąś dobrą sałatkę? Możecie dodatkowo podzielić się zdjęciami swoich popisowych lekkich dań w komentarzu.
04.05.2022
TWOJE MIEJSCE
NA GRILLA
Wszystko smakuje lepiej z odpowiednimi ludźmi, ale także w odpowiednim miejscu. Każdy ma swoją miejscówkę na grilla. Nad rzeką, w zaciszu domowego ogródka, na działce, na tarasie – po prostu tam, gdzie czujemy się dobrze… Wyzwanie numer 7 Swojscy Meat Zone Challenge to hołd dla twojego ulubionego miejsca do grillowania.
ZADANIE: Pochwal się jego zdjęciem w komentarzu i stań do walki o nagrody.
05.05.2022
Kiełbasy na ruszt - Śląska & Podwawelska
Kiełbasy słyną z kruchości i smaku. Możesz je gotować, smażyć, piec na ognisku i grillować. W ich smakach dominują uniwersalne przyprawy, takie jak pieprz, sól i czosnek, co sprawia, że są lubiane zarówno przez dzieci, dorosłych, jak i seniorów.
ZADANIE: Wrzuć na grilla śląską lub podwawelską, pochwal się zdjęciem w komentarzu i stań do walki o nagrody.
06.05.2022
AKTYWNOŚCI
PODCZAS GRILLA
Są tacy co tylko hamakują, są tacy co, preferują sportową rywalizację, a są też miłośnicy gier planszowych. A jaka jest Wasza ulubiona rozrywka w trakcie grilla?
ZADANIE: Czekamy na wasze zdjęcia i odpowiedzi w komentarzach.
07.05.2022
TWÓJ GRILLOWY
SPEJCAŁ
To ostatnie wyzwanie w ramach Swojscy Meat Zone Challenge.
ZADANIE: Pokaż zdjęcie, wstaw przepis w komentarzu. Podziel się swoim grillowym, popisowym daniem. Może to karkówka w marynacie koperkowo-cytrynowej, może dorsz po azjatycku? Pokaż nam swoją maestrię kulinarną!