100 g Schabu Pieczonego zostało wyprodukowane ze 126,5 g mięsa wieprzowego.
100 g kiełbasy Krakowskiej Drobiowej zostało wyprodukowane ze 125 g mięsa z kurczaka.
100 g kiełbasy Krakowskiej Suchej zostało wyprodukowane ze 147 g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona, parzona.
Kiełbasa, której z pewnością nie trzeba przedstawiać – jest jedną z najpopularniejszych wyrobów mięsnych od wieków. Królowa grillowania, śląska wyjątkowa.
Kiełbasa, której z pewnością nie trzeba przedstawiać – jest jedną z najpopularniejszych wyrobów mięsnych od wieków. Królowa grillowania, śląska wyjątkowa.
Wyselekcjonowane mięso, tradycyjna receptura wędzenia przekazywana z pokolenia na pokolenie, to tylko niektóre z cech kiełbasy wiejskiej, jej jakość i smak został już wielokrotnie doceniony.
Niepowtarzalny zapach wywodzi się z aromatu krzewu jałowca, a jej nietuzinkowy smak i wysoka zawartość mięsa, jest uwielbiana przez koneserów polskich tradycyjnych przysmaków.
Wędzonka otrzymywana z polędwicy wieprzowej, peklowana, lekko słona, wędzona, surowa. Świetnie sprawdzi się na klasycznych kanapkach z dodatkiem warzyw i sosów.
Ta delikatna szynka o bardzo wysokiej zawartości mięsa, charakteryzująca się niezwykłą kruchością, uzyskaną przede wszystkim dzięki wydłużonemu procesowi parzenia.
Kiełbasa Myśliwska, przed laty idealny kompan podczas polowań, charakteryzująca się kruchością i trwałością, a wyczuwalnym smakiem pieprzu i świeżego czosnku nadaje jej posmak swojskości.
Długotrwały proces dojrzewania tej Szynki nadaje jej wyjątkowe walory smakowe i kruchość.