Kanapeczki figowe z polędwicą łososiową
Składniki:
- 3 świeże kajzerki
- 6 plasterków Polędwicy Łososiowej Swojscy
- dojrzałe 3 figi
- garść rozłupanych orzechów włoskich
- 1 twarożek górski
Sposób przygotowania:
Figi posiadają bardzo wyrazisty smak dlatego to śniadanie na pewno należy do wytrawnych. W połączeniu z mocnym smakiem orzechów włoskich i delikatnym twarożkiem tworzy się niezwykle smaczna kompozycja.
Pokrój kajzerki na pół i posmaruj każdą twarożkiem górskim (dobrze jest odsączyć wodę jeżeli taka jest – zachowa lepszą konsystencję.) Połóż plasterki polędwicy łososiowej na twarożku, umyte i przekrojone w ćwiartki figi (nie musisz ich obierać), oraz rozłupane orzechy włoskie. Delektuj się wyjątkowym połączeniem.