Carpaccio z szynką dojrzewającą, kaparami i czarnym pesto
Składniki:
- 20 plasterków Szynki Dojrzewającej Swojscy
- 100 g rukoli świeżej
- słoiczek kaparów
- ulubiona oliwa z oliwek – proponujemy np. z czosnkiem lub chilli
- garść płatków z migdałów
- słoiczek czarnego pesto z czarnych oliwek
- szczypta soli
- świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania:
Przepyszne carpaccio zyskało ostatnio sławę. Można zaprosić swoich bliskich na smaczny talerz różnych przysmaków, a przygotowanie tego dania zajmie ci dosłownie chwilę. Nawet jak bez zapowiedzi wpadną w odwiedziny.
Ostrym nożem pokrój cienko Szynkę Dojrzewającą Swojscy lub poproś Panią w swoim ulubionym sklepie o cienkie pokrojenie plasterków na krajalnicy (Listę sklepów z naszymi produktami możesz znaleźć tutaj).
Następnie ułóż na paterze wszystkie plasterki, posyp podkład z szynki: rukolą, garścią kaparów i migdałami. Na koniec delikatnie polej oliwą i łyżeczką rozłóż czarne pesto w różnych miejscach na szczycie carpaccio. Na koniec delikarnie posól, zmiel pieprz i gotowe!