Carpaccio z szynką dojrzewającą, kaparami i czarnym pesto – Swojscy
Czas przygotowania: 30 min
Ilość osób: 2 osoby
Udostępnij:

Najlepiej smakuje z: Szynka Dojrzewająca

Sprawdź produkt

Carpaccio z szynką dojrzewającą, kaparami i czarnym pesto

Składniki:

  • 20 plasterków Szynki Dojrzewającej Swojscy
  • 100 g rukoli świeżej
  • słoiczek kaparów
  • ulubiona oliwa z oliwek – proponujemy np. z czosnkiem lub chilli
  • garść płatków z migdałów
  • słoiczek czarnego pesto z czarnych oliwek
  • szczypta soli
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Przepyszne carpaccio zyskało ostatnio sławę. Można zaprosić swoich bliskich na smaczny talerz różnych przysmaków, a przygotowanie tego dania zajmie ci dosłownie chwilę. Nawet jak bez zapowiedzi wpadną w odwiedziny.

Ostrym nożem pokrój cienko Szynkę Dojrzewającą Swojscy lub poproś Panią w swoim ulubionym sklepie o cienkie pokrojenie plasterków na krajalnicy (Listę sklepów z naszymi produktami możesz znaleźć tutaj).

Następnie ułóż na paterze wszystkie plasterki, posyp podkład z szynki: rukolą, garścią kaparów i migdałami. Na koniec delikatnie polej oliwą i łyżeczką rozłóż czarne pesto w różnych miejscach na szczycie carpaccio. Na koniec delikarnie posól, zmiel pieprz i gotowe!

Poznaj
Produkty

Więcej