Kolorowy obiad z piekarnika z kiełbasą śląską i warzywami – Swojscy
Czas przygotowania: 60 min.
Ilość osób: 4
Udostępnij:

Najlepiej smakuje z: Kiełbasa śląska

Sprawdź produkt

Kolorowy obiad z piekarnika z kiełbasą śląską i warzywami

Składniki:

  • 6 Kiełbas Śląskich Swojscy
  • cały brokuł
  • czerona cebula
  • całą główkę czosnku
  • 4 średnie ziemniaki
  • przyprawa do ziemniaków
  • przyprawa suszonej bazylii
  • majeranek
  • suszony rozmaryn
  • pieprz
  • olej słonecznikowy
  • brytwanka

Sposób przygotowania:

Obiad dla całej rodziny może być przygotowany małym nakładem pracy i z przyjemnością. Użyj średniej wielkości brytwanki szklanej i rozsmaruj trochę oleju na dnie. Rozłóż kiełbasę śląską, pokrojone w ćwiartki, obrane ziemniaki, czerwoną cebulę i przekrojony na pół czosnek (nie musisz go obierać). Zagotuj wodę i polej wrzątkiem zielony brokuł. Dzięki temu będzie ładny, zielony i bardziej chrupiący. Pokrój główki i wrzuć do brytwanki.

Połącz w szklance majeranek, suszoną bazylię, rozmaryn, pieprz i trochę oleju słonecznikowego. Polej wszystkie składniki, a na koniec posyp całość przyprawą do ziemniaków.

Poznaj
Produkty

Więcej