Kolorowy obiad z piekarnika z kiełbasą śląską i warzywami
Składniki:
- 6 Kiełbas Śląskich Swojscy
- cały brokuł
- czerona cebula
- całą główkę czosnku
- 4 średnie ziemniaki
- przyprawa do ziemniaków
- przyprawa suszonej bazylii
- majeranek
- suszony rozmaryn
- pieprz
- olej słonecznikowy
- brytwanka
Sposób przygotowania:
Obiad dla całej rodziny może być przygotowany małym nakładem pracy i z przyjemnością. Użyj średniej wielkości brytwanki szklanej i rozsmaruj trochę oleju na dnie. Rozłóż kiełbasę śląską, pokrojone w ćwiartki, obrane ziemniaki, czerwoną cebulę i przekrojony na pół czosnek (nie musisz go obierać). Zagotuj wodę i polej wrzątkiem zielony brokuł. Dzięki temu będzie ładny, zielony i bardziej chrupiący. Pokrój główki i wrzuć do brytwanki.
Połącz w szklance majeranek, suszoną bazylię, rozmaryn, pieprz i trochę oleju słonecznikowego. Polej wszystkie składniki, a na koniec posyp całość przyprawą do ziemniaków.