Sałatka jarzynowa jak
Spór o sałatkę jarzynową jest tak stary jak wybór majonezu lub kiełbasy na grilla. Bądź co bądź jest to potrawa wywodząca się z każdego domu i przyrządzana na swój sposób. Jakimś cudem Babcia uczyła robić po swojemu, mama robi ją jeszcze inaczej, a jak mąż się za to zabierze to kończy się totalnie inną paletą smaków. Zastanawiająca tajemnica… Poznajcie nasz przepis na TĄ JEDYNĄ sałatkę jarzynową:
Składniki:
- 4 marchewki Marchewka
- 1 Pietruszka
- 1 Seler
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 puszka groszku
- 1 puszka kukurydzy
- 2 ogórki kiszone
- 2 ugotowane średniej wielkości ziemniaki
- Kilka łyżek Majonezu
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka musztardy
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania sałatki jarzynowej:
Najlepsze warzywa na sałatkę można uzyskać po zrobieniu bulionu na rosół. Wtedy warzywa są już ugotowane, miękkie i mają wyjątkowy smak rosołu. Ugotuj dodatkowo ziemniaki i jajka. Wszystkie składniki kroimy na drobną kostkę. Wymieszaj w dużej misce, wsyp groszek i kukurydzę. Dodaj łyżkę oleju, majonez, łyżeczkę musztardy. Voilà i gotowe. Można jeść od razu 🙂