Rolki z koperkiem czosnkowym twarożkiem
Składniki:
- 12 plasterków Szynki Wojskowej Wędzonej Swojscy
- koperek
- słony twarożek – może być śmietankowy
- łyżka majonezu
- świeży ogórek
- 2 małe ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
Przygotuj na początku wszystkie produkty. Rozgnieć czosnek i wymieszaj z łyżką majonezu i twarożkiem – popieprz całość i na koniec dodaj garść posiekanego koperku. Świeżego ogórka możesz obrać ze skóry i pociąć w paseczki na szerokość 4-5 cm w zależności od wysokości wędliny. Posól i popieprz ogórka. Rozłóż plasterek Szynki Wojskowej Wędzonej i bogato posmaruj przygotowanym twarożkiem. Do środka włóż paski świeżego ogórka, a zawijając przebij całość wykałaczką, żeby się nie rozpadło. Posyp brzegi rolek poszatkowanym koperkiem.