Śniadaniowy bajgiel z awokado i jajecznicą – Swojscy
Czas przygotowania: 20 min
Ilość osób: 2 osoby
Udostępnij:

Najlepiej smakuje z: Boczek parzony paski

Sprawdź produkt

Śniadaniowy bajgiel z awokado i jajecznicą

Składniki:

  • 2 Bajgle z ziarnami
  • 15 dag Boczku Parzonego Swojscy
  • 3 średniej wielkości jajka
  • masło do smażenia jajecznicy
  • szczypta soli i szczypta pieprzu
  • 50 ml mleka 2% do jajecznicy
  • 1 dojrzałe awokado
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Na patelni rozkładamy cienko pokrojony boczek i smażymy do uzyskania złotego koloru. Wykładamy boczek na ręcznik papierowy i zabieramy się za przyrządzanie jajecznicy. Możesz zrobić to na tej samej patelni, ale wylej nadmiar tłuszczu i przetrzyj ją papierowym ręcznikiem. Dodaj kawałek masła i jajka. Posól, popieprz. Energicznie mieszając dolej 50 ml mleka jak białko zacznie się ścinać. Mieszaj dalej aż do uzyskania aksamitnej konsystencji.

Awokado obierz ze skóry i usuń nasiono. Następnie możesz w misce rozgnieść awokado widelcem. Posól i skrop cytryną, żeby nie robiło się czarne. Na przekrojonym bajglu rozłóż rozgniecione awokado, następnie jajecznicę i boczek. Bajgle możesz przypiec w piekarniku albo na tosterze żeby uzyskać chrupką skórkę.

Smacznego śniadania!

Poznaj
Produkty

Więcej