Szparagi z boczkiem z patelni grillowej – Swojscy
Czas przygotowania: 35 min.
Ilość osób: 4
Udostępnij:

Najlepiej smakuje z: Boczek parzony paski

Sprawdź produkt

Szparagi z boczkiem z patelni grillowej

Składniki:

  • 500 g zielonych szparag
  • 15 plasterków Boczku Parzonego Swojscy
  • oliwa z oliwek
  • rozmaryn
  • sól ziołowa
  • szczypta sproszkowanego chilli
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • patelnia grillowa
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Szparagi umyj dokładnie i odłam twarde końcówki. Szparagi możesz wrzucić na 5 min do gotującej osolonej wody, aby zrobiły się chrupkie i łatwiejsze do obsmażenia. Każdy szparag owiń plasterkiem boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu. Żeby nie rozpadały się na patelni możesz je przepić wykałaczkami. Szparagi w boczku posól i popieprz, smaż na patelni grillowej, aż do ozłocenia boczku. Usmażone szparagi polej sosem przygotowanym ze zmieszanej oliwy z oliwek, chilli, pieprzu, soli.

Poznaj
Produkty

Więcej