Cebula duszona na boczku z kiełbasą i papryką – Swojscy
Czas przygotowania: 40 min
Ilość osób: 4
Udostępnij:

Najlepiej smakuje z: Boczek parzony paski

Sprawdź produkt

Cebula duszona na boczku z kiełbasą i papryką

Czasami przychodzi taki moment, że wstajesz rano i wiesz, że to jest dzień w którym kalorii liczyć nie chcesz ❌ Mamy dla Was przepis na bardziej kaloryczne danie, które doda energii i pobudzi kubki smakowe 😋 Przygotuj cebulę duszoną na boczku z kiełbasą i papryką.

Składniki:

Sposób przygotowania Cebuli duszonej na boczku:

W pierwszej kolejności zajmij się Boczkiem Parzonym w paskach Swojscy. Pokrój w półcentymetrowe plastry i wytop tłuszcz na rozgrzanej patelni. Dodaj Kiełbasę Śląską Swojscy pokrojoną w plasterki. Mieszaj i obsmażaj przez chwilę, a następnie dodaj cebulę pokrojoną w “ósemki” lub grube półkrążki. Jak cebula nabierze rumianego koloru możesz wrzucić paprykę. Dodaj przyprawy, wciśnij pół limonki, wymieszaj składniki i duś na niewielkim ogniu pod przykryciem, aż składniki puszczą wodę i cebula z papryką zrobią się miękkie. Taka porządna porcja na pewno doda dużo energii i trochę kalorii 😉 Smacznego!

Poznaj
Produkty

Więcej