Cebula duszona na boczku z kiełbasą i papryką
Czasami przychodzi taki moment, że wstajesz rano i wiesz, że to jest dzień w którym kalorii liczyć nie chcesz Mamy dla Was przepis na bardziej kaloryczne danie, które doda energii i pobudzi kubki smakowe Przygotuj cebulę duszoną na boczku z kiełbasą i papryką.
Składniki:
- 20 dag Boczku Parzonego w Paskach Swojscy
- 40 dag Kiełbasy Śląskiej Swojscy
- 3 cebule
- 2 średnie papryki – np. czerwona i zielona
- pół limonki
- szczypta mielonej ostrej papryki
- pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania Cebuli duszonej na boczku:
W pierwszej kolejności zajmij się Boczkiem Parzonym w paskach Swojscy. Pokrój w półcentymetrowe plastry i wytop tłuszcz na rozgrzanej patelni. Dodaj Kiełbasę Śląską Swojscy pokrojoną w plasterki. Mieszaj i obsmażaj przez chwilę, a następnie dodaj cebulę pokrojoną w “ósemki” lub grube półkrążki. Jak cebula nabierze rumianego koloru możesz wrzucić paprykę. Dodaj przyprawy, wciśnij pół limonki, wymieszaj składniki i duś na niewielkim ogniu pod przykryciem, aż składniki puszczą wodę i cebula z papryką zrobią się miękkie. Taka porządna porcja na pewno doda dużo energii i trochę kalorii Smacznego!