Jajecznica z szynką wojskową na maśle
Składniki:
- 4 jajka
- 8 plasterków Szynki wojskowej wędzonej
- kawałek masła
- 30 ml mleka
- sól, pieprz
- garstka nasion czarnuszki
Sposób przygotowania:
Puszysta jajecznica to wyjątkowa rozkosz dla podniebienia. Kluczem do sukcesu jest odpowiedni moment zdjęcia patelni z ognia. Roztop masło na patelni i wrzuć na patelnię pokrojoną w konstkę wędlinę. Jak szynka wojskowa zacznie się rumienić rozbij jajka na patelni, posól, popieprz i zacznij mieszać. Teraz jest najważniejszy moment całego procesu. W momencie kiedy białko zacznie się ścinać dolej trochę mleka i dosyp garstkę nasion czarnuszki. Nie przestawaj mieszać. Zdejmij patelnie przed tym jak zetnie się całe białko dalej mieszająć. Podawaj na ciepło 🙂