Jajecznica z szynką wojskową na maśle – Swojscy
Czas przygotowania: 15 min
Ilość osób: 2
Udostępnij:

Jajecznica z szynką wojskową na maśle

Składniki:

Sposób przygotowania:

Puszysta jajecznica to wyjątkowa rozkosz dla podniebienia. Kluczem do sukcesu jest odpowiedni moment zdjęcia patelni z ognia. Roztop masło na patelni i wrzuć na patelnię pokrojoną w konstkę wędlinę. Jak szynka wojskowa zacznie się rumienić rozbij jajka na patelni, posól, popieprz i zacznij mieszać. Teraz jest najważniejszy moment całego procesu. W momencie kiedy białko zacznie się ścinać dolej trochę mleka i dosyp garstkę nasion czarnuszki. Nie przestawaj mieszać. Zdejmij patelnie przed tym jak zetnie się całe białko dalej mieszająć. Podawaj na ciepło 🙂

Poznaj
Produkty

Więcej