
Pasta z suszonymi pomidorami i oliwkami
Składniki:
- 200 g pasztetu z suszonymi pomidorami Swojscy
- 15 zielonych oliwek lub kilka dużych zielonych oliwek
- natka pietruszki
- 1 niewielka czerwona cebula
- kilka listków kolendry
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- Kilka plastrów suszonych pomidorów ze sloika
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Posiekaj cienko czerwoną cebulę, ząbki czosnku, natkę pietruszki, oliwki i listki kolendry. Wrzuć wszytko do miski dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Posól, popierz i wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj cienko pokrojone suszone pomidory i pasztet z suszonymi pomidorami Swojscy. Wymieszaj wszystko dokładnie. Taki „wzbogacony” pasztet idealnie nadaje się na świeżo wypieczony chleb z ziarnami i grubą chrupiącą skórką.